Mini Musica

Mini Musica

Mini Musica zag het levenslicht op 13 oktober 2007 nadat één bepaalde vraag altijd terugkwam: “Mogen kinderen jonger dan het 4de leerjaar ook meezingen met Vox Musica?”

Wel, aangezien het repertoire van Vox Musica doorgaans vierstemmig en vaak in het Frans of het Engels is, zou dit voor jongere kinderen waarschijnlijk heel moeilijk worden. En dat is waar Mini Musica een oplossing voor biedt.

Mini Musica is een koor van ongeveer 30 kinderen dat zich concreet tot jongens en meisjes uit het eerste tot en met het zesde leerjaar richt. Onder leiding van dirigent Pieter-Jan en pianiste Liesbeth, leren de kinderen op een speelse, losse manier kennis maken met muziek en samen zingen. De liedjes die ze aanleren zijn natuurlijk liedjes op maat van de kinderen.

De repetities zijn telkens op zaterdag van 17u30 tot 18u30 in de Heilig Hartkerk in Roeselare!

Bij sommige activiteiten van Vox Musica zullen de Mini Musicantjes makkelijk kunnen aansluiten. Denk maar aan de kampen, de gezinsactiviteit en barbecue en noem maar op! Daarnaast zijn er ook aparte activiteiten. Eigen optredens worden door Mini Musica ook verzorgd.

Tegelijk is Mini Musica natuurlijk een kennismaking. We hopen dat de Mini Musicantjes later de stap zetten naar Vox Musica.

Vanaf het vierde leerjaar is het mogelijk om deel te nemen aan Mini Plus. Dit wil zeggen dat de Mini Musicanten na de repetitie van Mini Musica een halfuurtje de repetitie van Vox Musica kunnen volgen. Op die manier maken ze kennis met de werking en het repertoire van jeugdkoor Vox Musica. Ze krijgen speciale aandacht van de leiders om de liedjes aan te leren.

Heb je zin om lid te worden van dit koor? Neem dan contact op via info@voxmusica.be om een stemtest aan te vragen.

Thema door Anders Norén